Ewald BV
Het installeren van technische installaties in Noord Nederland
Naar website
Ewald Boerma
Specialist in woningbouw
Naar website

Referenties

Afsluitdijk Wadden Center

In het Afsluitdijk Wadden Center, het nieuwe beleefcentrum op de Afsluitdijk, hebben wij in samenwerking met verschillende bedrijven het datanetwerk uitgebreid, verlichting aangelegd en 'tijdkijkers' geassembleerd en geplaatst.

Allereerst hebben we het bestaande datanetwerk uitgebreid. Dit was nodig om de digitale projecten in samenwerking met Digitectuur en deFine goed te kunnen laten draaien. Hiernaast ziet u een impressie van de datanetwerkkast.

Verlichting in expositieruimte

Verder hebben we de werk-, accent- en loopverlichting in de expositieruimte aangelegd in samenwerking met FDL. Vooraf hebben we met de opdrachtgever en FDL om tafel gezeten en tekeningen gemaakt waar de verlichting moest komen. Van daaruit zijn we verder gaan denken over de vormgeving. De bedrading moest vrijwel onzichtbaar zijn. Hiervoor hebben we een touwenplafond gecreëerd, wat weer verwijst naar de visserij op de Waddenzee en het IJsselmeer. In dit touwenplafond hebben we de bekabeling dusdanig verwerkt, dat deze onzichtbaar is. Ook de lichtrails vallen weg in het touwenplafond, waardoor het lijkt alsof de verlichting aan de touwen hangt. 

​Door middel van domotica hebben we vervolgens de verlichting geschakeld. De domotica-verlichting van Eaton x-comfort is daarna aangesloten op een expo-control, die seintjes naar de pc geeft en gekoppeld is aan een afstandsbediening. Elke lamp is geprogrammeerd met 3 lichtstanden. Dit complete systeem hebben we ter plaatse geprogrammeerd. 

Assembleren en plaatsen 'tijdkijker'

Als klap op de vuurpijl hebben we de 'tijdkijker', waarvan het ontwerp en de techniek van deFine is, geassembleerd en geplaatst. De eerste paar seconden zie je het Wad door de kijker, waarna een filmpje over de geschiedenis van het Wad afgespeeld wordt.

Aanmelden nieuwsbrief


Erkenningen


CCV Borg LPCB erkend Brandmeldinstallatiebedrijf SEI erkend installateurs Lid van Uneto Vni
Copyright © 2014 EWALD b.v.
Home Sitemap Contact